31 Ekim 2009 Cumartesi

hapşırmaya devam



ama işede devam yapılacak bir sürü şey var ahtapot olmak istiyorum kırkayak olmak istiyorum yenı alınacak malzemelere yer açmak lazım başım ağrıyor,yağmur yağıyor radyoda bir şarkı var kader utansın trt fm banamı söylüyor nee.. hapşıırık oldum ben ne dediğimi bilmiyorum nazar değdi bana . kulaklarımda duymuyorr oooh ne güzel.ilooooş (kocam )seni duymuyorum :)))

27 Ekim 2009 Salı

ÇUKUROVA TV 'deyim

28 ekim 2009 tarihinde çukurova tv de gazeteci Pelin Çamurdan' ın  hazırlayıp sunduğu saat 10  30 daki pelin'in günlüğü adlı programa konuk olarak katılıyorum pelin hanım başarı öykümü anlatacakmış... izleyin beni anacımm.

25 Ekim 2009 Pazar

ANNNEEEE BUNLARI HATIRLADINMI?

Siyah olan  aslında daha geniş parçalar halinde örülecek (5 adet) sonra aralardan cimcik cimcik belirli aralıklarla bir birine eklenecek ve şal olacaktı ama annem bunları ince örmüş getirdi attı başıma. Bir seneye yakındır duruyordu.Başkabirşey ararken elime geçti, bunlar bir işe yarasın dedim.Kızlara flar ,kolye, atkı arası birşey olabilir diye düşündüm ve  bir ucuna  zincire örgüye uygun siyah ve gümüş boncuklardan bir salkım yaptım ,diğer tarafa da konsepte uygun  metal telkari bir yaprak üstüne bir fiyonk altına siyah bir damla  ekledim.topu topu 5 tane ( houte couter gibi :))  ) zaten  havada karada gider bunlar ..

gelelim  renkli motifli olana  buda annemin hevesliklerinden  başımın etini yemişti bu motiflerin kalıbını bul diye  buldum aldım annem onlarıda tek tek motifler halinde yaptı, öööle bıraktı.  nolucak anne? belli değil onlarıda getirdi verdi bana.ben napiiim? bunlarda bir yıl bekledi  siyah olanla birlikte ortaya çıktı allahtan yanına birazcıkta krem ipinden koymuş, aslında motifler kare ama annemin örgüde nizam,intizam derdi olmadığından kareler birbirine uymadı tabii (annem şimdi sen becerememişsindir  der :)) ) bende uçlarından birleştirdim  10 motiften bir atkı yaptım  buda ancak 3 tane  çıktı  yaniiiii buda houte couter ...e bunlarıda alan olur heralde.. olmazsa  anneme veririm  .annnneeeee olmuşmuu? olmuş olmuş ...(BENİM  ANNEM ÇOK BECERİKLİDİR BEN ANNEMİN  ÇIRAĞIYIM. SENİ SEVİYORUM ANNEM)



24 Ekim 2009 Cumartesi

ALLAH ALLAAAAH


Saat gece 3  ben haala çalışıyorum  birden gözüme blogdaki izleyiciler takıldı sayısında 1 tane artış olmuş 1.30 dan sonra.. allah allah dedim gece nin bir vakti  acaba milletin dikkatini çeken  neki? BİDE KİMKİ?Ay bide baktimki dünyanın bir ucundan Brezilyadan   rio de janeiro dan  bir blog sakini bide erkek adıda Rodolfo Rios. Ne dikkatini çektiyse blogda ? Meraklıyımda  haa. hemen araştırma tabii, brezilyada hangi dil konuşuluyor portekizce kısa bir metin yazarsın  önce ilgiye teşekkür sonrada  ne dikkatini çektiki diye  ondan sonra metini portekizceye çevirirsin (şu internet varya  herşeyi hallediyor bulaşık makinası ve çamaşır makinasından  sonra bununda mucidine duaalar ettim:))) çeviriden anlarsa ne alaaa.. anlamazsa oda aklını kullansın  napiiim artık.bakalım cevap gelecekmi ?gelirse yazarım  ne ilgisini çekmiş  aaaaa yoksa kızların resmi vardı adam benmi sandııı   haaa haaaa

fikrim geldi


gece saat 01.30 çoğaltılması için model hazırlıyorum.Bileklik olacak ince danteli ortadan diktikten sonra iki ucuna metal kapama aparatını diktim .Danteli ortalayıp ortasına halka ,halkanın ortasınada metal çiçek yapıştırdım(sıcak silikonla)sonra diğer iki yanınada aynı işlemi yaptım.Halkaların arasına metal koymayı kafama koyduğum için metal seçme işini en sona bıraktım .Ama birtürlü araya uygun metal beğenemedim tam vazgeçmişken birden gözüme 2 tabak dolusu önceden eşden dosttan topladığımız kutu kola kapakları ilişti.Takılarımda enteresan  şeyler kıullanmayı sevdiğim için de bunları araya koymak çok değişik olur dedim  onları yapıştırdım üzerlerinede minik çiçekler ördüm ,çiçeklerin alt tarafında kalan delikli kısımada stras taş yapıştırdım.Bilek de çok güzel duruyor.Nasıl olmuş?

23 Ekim 2009 Cuma

örgü motifli kolye


motifleri annem ördü bende takı yaptım ,yaban ellere ,antakyalara gönderdim .satılmışmıdırki?  özlemişmidirki beni?şimdi kimlerin boynundadır...satılmadıysada satılmasın gider alırım mal benim abla..:)))

21 Ekim 2009 Çarşamba

cadıdan kaynana olurmu?


Bir yere gidip gelmek bana iyi gelmiyor,dönünce işe adapte olamıyorum.Ama bu bloğu açtık birşeyler de yapmak lazım .Eeee nolucak?hiç işte yalandan resim koy iki satır yazı yaz falan filan ben böyle yapmak istemiyorumki , ben gezmek istiyorum şimdi birde kaynana oldum kızın çeyizlerini hazırlamak lazım  düğün seneye ama olsun ben bu kadar işin arasında onlarıda halletmeliyim .gerçekten cadı kaynanamıyımki ben ?Hiç cadıdan kaynana olurmu meleğim ben melekk..evet yine heee melek demeleride duyar gibi oldum ayıp ayıpp...

14 Ekim 2009 Çarşamba

HAYALLER GERÇEK OLSA




bahçe çok güzel oldu  havada güzel .Hiç işim olmasa , bir sürü arkadaşım bize gelse, otursak bahçede, bide garson tutsam çayları getirsin diye.(çay içmeyi bu kadar çok sevip de kendine çay koymaktan bu kadar nefret eden başka birisi varmıdır acaba) Çeşit çeşit pastalar, kekler, kurabiyeler, börekler yapsam.
Öööööyle uzaklara baksam salak salak.O arkadaşlarım giderken hertarafı toplayıp tertemiz yapıp gitseler ben çalışma masama oturduğumda birde baksamki  2000 bileklik ,500 kolye, 300 şal, 500 küpe..  hepsi ışıl ışıl.. yapılmış poşetlenmiş masamda duruyolar.  öfff allahım yaaa nolur olsa sanki .. her zamanmı istiyorum .NE VAR SANKİİ..

11 Ekim 2009 Pazar

sakızlı ve üzümlü kek

sadece takı yapmıyoruz heralde  kek de yapabiliyorum..yemekde  ..ne yani onlarıdamı dökücez buraya 10 parmağımda 10 marifet benim hem elimde hem dilimde ::))) (kocamın dediği gibi dil değil 40 numara çizme ..)

10 Ekim 2009 Cumartesi

ALLAHIM


hani dün dua etmiştimya  o benim işte noooolur  kalan müşterileri bu günde  yollla yollada  doysun  şu garip çingenenin kızları.. baksana ben bu kızları nasıl doyururum valla hepsi bunlar için..yoksa harem marem  hikaye..

9 Ekim 2009 Cuma

CUMA DUASI


ALLAHIM.. sen çok büyüksün ,sende çok var,  herşey senin elinde.Senden bu gün  ve yarın takı yaptığım mağazalara izdiham yaratacak müşteriler yollamanı diliyorum.öyle çok paraları olsunki kasaları almasın torbaya doldursunlar inşallah.Yemek yiyecek vakitleri olmasın.Müşteriler birbirini paralasın ben alıcam diye ama mallarıma zarar vermesinler.(allahım bu arada harem  haritada köşede bir yerde onu sakın unutma, çünkü ben meleği çok seviyorum onu sende sev)onlara hayırlı müşteriler ver, paralarının bereketi hiç bitmesin hepsini satsınlar mallarının satsınlarki ben tekrar yapayım  satamadığı malın parasını yollarken sayıp sövmesinler bana .NE CUMASI BE ÇİNGENE DUASI OLDU BU.olsun tutsunda ben çingenede olurum (zaten öylesin diyenleride duyar gibiyim)hep gülün emii:))))

6 Ekim 2009 Salı

taraklar



nihayet bir kaç tane oldu lar   ama tek tek çekicek sabrım olmadığı için hepsini bir arada çektim sadece bir tanesi ayrı çekildi oda biraz uzun tüllü daha net görülsün istedim sanki kara duvak gibi oldu.olsun ben sevdim .selinde hangisini beğenirse onu takar nişanında  bunlar abiye olanlar günlük olanlar daha sonra .. makinamıyım ben .ayy keşke olsaydım daha çok şey yapardım  daha çok daha çokk...

5 Ekim 2009 Pazartesi

gri moda


bu sene gri moda tam kış rengi hemen hemen bütün firmaların kollaksiyonlarında var.ama burası halaaa çok sıcak.


















































4 Ekim 2009 Pazar

ben geldiiiiiiiim

geldim ama o kadar yorgun ve uykusuzumki ne birşey yazacak nede resim koyacak halim var.herşey hazır olduğunda tekrar burdayım . sanırım pazartesiye ..